Тази седмица в рубриката Денят като гозба на Фокус своите рецепти представя Мариела Нордел. Те

...
Тази седмица в рубриката Денят като гозба на Фокус своите рецепти представя Мариела Нордел. Те
Коментари Харесай

Перфектното меню за Свети Валентин от топ кулинарката Мариела Нордел, дори и мъжът ви ще го сготви!

Тази седмица в рубриката  " Денят като манджа "  на  " Фокус "  своите предписания представя Мариела Нордел. Те са извънредно подобаващи за идния празник Свети Валентин. Нордел е същински космополит и полиглот. В жилите й тече испанска, френска, българска, гръцка, китайска и еврейска кръв. Израстнала в разнообразни точки света, с помощта на които получава качествено обучение. Преди известно време бе удостоена със званието " Бизнес дама на годината ". Тя е публицист, пиар и кулинар.

През годините е работила разнообразни неща – от пиар на известни задгранични персони до ресторантьор.

Сега е време да ви представим съвършеното меню за Свети Валентин, което даже и мъжът ви ще успее да сготви!

Сирена

" Жените, които ги канят за Свети Валентин на вечеря са с някакви фигури. Така, че най-добре е да се купи едно хубаво вино. Аз предлагам пенливо изсъхнало бяло вино. Има най-различни - има кава, има просеко. Ако има повече пари и френско шампанско също няма да е ненужно. И по-късно към този момент, предлагам да се стартира със сирена. Но не просто да се нарежат сирената, нещо по този начин по-интересно, аз да вземем за пример ги върша на топки. Настъргвам сиренето, нормално сирене, може краве, може овче с кашкавал. И кашкавала го настъргвам и ги разбърквам в една купа, добавям малко крема сирене. Най-добре е “Филаделфия ", само че и с българско става. Няколко супени лъжци крем фреш или заквасена сметана, също може, в случай че нямате на разположение. По принцип, аз като сготвям виждам всичко да е взаимно заменяемо, да не са строги, тъкмо това да е. Не, готвиш с каквото имаш на разположение или което можеш да купиш в най-близкия магазин до вас. След като се омеси едно меко тесто от настърганото сирене, кашкавал  и към този момент дали сте добавили крема сирене или заквасена сметана, овкусявате с млян бял пипер и вършиме дребни топчета. И към този момент точетата се овалват в разнообразни гарнитури, тук към този момент въображението би трябвало да вкарате в работа. Може да употребявате ситно нарязан див лук, или пък алена чушка ситно нарязана, или пък свеж магданоз, копър, става вкусно и със счукани ядки или сусамено семе - черно или бяло, шам фъстък. Всичко каквото ви пристигна на разум става. Овалвате ги и по-късно ги слагате в хладилника да стегнат за 1 час - 2. И ето ви един прелестен запалител за хубавата вечеря на Свети Валентин ", описа топ кулинарката.

Скандинавски кашкавален къс

" Следващото ядене, това е топло предястие, споделя се “Кашкавален къс ", рецептата е от Швеция, скандинавски кашкавален къс. Много е елементарен, всеки един мъж може да го наготви. Основата на пая постоянно е една и съща. Смесват се в съответствие 2:1 брашно със студено краве масло, нарязано на кубчета и 2-3 супени лъжици студена вода, като се работи бързо. Защото от топлината на ръцете маслото може да се загрее и да се разтопи. След като се направи тестото, завива се в слой фолио, поставя се в хладилника и след час някъде, с него покривате дъното на формичка за къс. Има ги към този момент, на всички места ги продават или пък по-голяма форма за питка, за кръговиден кекс, каквото имате. След това би трябвало да извършите, през това време можете да извършите пълнежа, като пълнежът се прави, като се разрушава леко 1 чаена чаша течна животинска сметана с две леко разрушени яйца, овкусява се със сол, надробен пипер, и вътре се сипват 2 чаени чаши настърган кашкавал. Всичко се разбърква добре. И откакто извадите формата от пая, би трябвало да изпечете на 176 градуса за 15 минути. Изливате пълнежа вътре и допичате до подготвеност да стане златисто. Може да го покриете с алуминиево фолио, може и да не го покривате. Важно е да го печете на 190 градуса към 15 минути ", изясни Мариела Нордел.

Салата “Уолдорф "

" Няма по какъв начин да мине изискана вечеря без салата “Уолдорф ". Наименувана е на хотел “Уолдорф ", който е в Ню Йорк и за първи път е направена преди 100 години. Аз първоначално като чух за нея, бях доста сюрпризирана, по какъв начин по този начин солена салата с ябълки? Обаче, като бях в Ню Йорк тъкмо отседнах в този хотел и преднамерено си я поръчах тази салата и е доста вкусна, доста лека. Затова тя може да се употребява както настрана, по този начин и като гарнитура. Трябва ви селъри, това е зеленият филиз на целината. Нарязва се на кубчета, нарязвате и няколко зелени ябълки в същия размер. Много е значимо всички артикули да са с идентичен размер нарязани. Нарязвате на две или на четири четири гроздови зърна, като би трябвало да махнете семките. И настрана запичате авансово намокрени и поръсени със сол орехи на фурна. Счуквате ги на едро и размесвате всичко. Сосът се прави от равни елементи заквасена сметана или крем-фреш и майонеза. Овкусявате със сол, надробен пипер, лимонен сок и смествате всички  съставки на " Уолдорф " салата със соса. Става доста вкусно и доста изтънчено ", сподели кулинарката.

Интересното й предложение за десерт в домашни условия за Свети Валентин можете да прочетете тук.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР